Oogst verwerken voor je voorraadkast
di 09 jul
|Nunspeet
Lijkt het jou ook tof om zoveel mogelijk producten uit je voorraadkast zelf te kunnen maken? Heb je in de zomer een overvloed uit je moestuin of uit de moestuin van je familieleden maar in de winter moet je weer naar de supermarkt? Anne geeft hier workshops over.
Tijd en locatie
09 jul 2024, 19:00 – 21:00
Nunspeet, De Veluwse Heuvel 1, 8071 GM Nunspeet, Nederland
Gasten
Over het evenement
Juli:
*Wecken met de (weck)pan
De werkwijze van het wecken + maken van augurken (neem komkommers mee uit je moestuin!! )
Tips: aandachtpunten voor je geweckte potten die je na het wecken in de kast hebt staan. Handout met tips en welke groente wel en niet wecken.
Augustus:
*Tomaten verwerken.
Tomatensaus maken en wecken.
Tips voor Ketchup maken en deze wecken.
September:
*siropen en jam
Het maken van citroenmelisse- of muntcitroensiroop.
Jam maken van fruit wat je verzamelt hebt in je vriezer.
Oktober:
*appels en pompoen verwerken
Maken van appelmoes en deze wecken. Maken van pompoenjam
Tips: Maken van appelrolletjes (snoepgoed) en appelchips
Bonustip: inspiratie voor verwerken van pompoenen, alles behalve pompoensoep😉
November:
*Kool verwerken
Maken van zuurkool en deze conserveren
Tips: hoe je zuurkool moet onderhouden, bederf tegen gaat en hoe je zuurkool kunt eten naast stamppot.