top of page

za 23 sep

|

WOC Veluwse Heuvel

Burendag Veluwse Heuvel

Van 14.00 - 15.30 uur een informatieve presentatie Van 15.30 - 17.00 uur live muziek van Tinus en lekkere hapjes. Kom gezellig kennis maken met de buurt en ontmoet!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Burendag Veluwse Heuvel
Burendag Veluwse Heuvel

Tijd en locatie

23 sep 2023, 14:00 – 17:00

WOC Veluwse Heuvel, De Veluwse Heuvel 1, 8071 GM Nunspeet, Nederland

Over het evenement

Een presentatie in het WOC over Herpetofauna van Nederland en omstreken (Koudbloedige dieren).

Achtergrond van het vak herpetologie komt aan bod alsmede een interactief vraaggesprek van wat men weet over deze uiterst diverse gewervelde groep en krijgt men inkijk in de regionaal voorkomende soorten aan de hand van slides.

Vervolgens een illustrerende lezing over de Reptielen en Amfibieen van Nederland en Benelux

Welke soorten en families zijn er, hun status ,verspreiding en bedreigingen en waarom zijn deze 2 groepen zeer indicatief voor een samenhang in ecologische processen en natuurbehoud en van groot maatschappelijk belang.

Aan het einde volgt nog een korte quiz ,waaraan ik een 2 tal prijzen wil uitgeven voor de jeugd en voor de volwassenen .

Voor de liefhebbers  zullen we nog een veldbezoek uitvoeren in het aangelegen Zandenbos/Hendriksbos (loopafstand) waar we in elk geval een aantal reptielen  zullen aantreffen waar we ingaan op sexueel dimorfistische kenmerken, actieradius, migratie ,afhankelijkheid van biotopen en periodieken in het seizoen.

Kom aanschouwen wat ons al decennia lang bezighield, verwonderde en waarvan vele tientallen publicaties in Nederland  Europa, Noord-Afrika en Latijns-Amerika zijn voorafgegaan.

Deel dit evenement

bottom of page